In de landbouw worden PFAS gebruikt: in gewasbeschermingsmiddelen en soms in kunstmest. Die PFAS komen op ons bord terecht: op veel groenten en fruit zitten resten van PFAS-pesticiden. De meeste Nederlanders hebben meer PFAS in het bloed dan veilig wordt beschouwd. PFAS worden niet of nauwelijks afgebroken en hopen zich op in lichaam, bodem, water en lucht. Biologische producten worden verbouwd zónder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Zijn deze vrij van PFAS? Of zijn onze bodems en water zo vervuild dat er ook in biologische producten PFAS zitten? Hoe gaan biologische boeren hiermee om? En wat vinden politici ervan?
PROGRAMMA
18:00 | Diner + ontmoet de sector
Drankjes, een biologisch buffet en de mogelijkheid om mensen en organisaties uit de (biologische) voedselsector te ontmoeten. Het is mogelijk om je aan te melden voor het diner voorafgaand aan het programma. De kosten bedragen € 25,00 per persoon voor een biologische maaltijd, drankje en koffie/thee (inclusief servicekosten). Reserveer eerst voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.
20:00 | Paneltalk + Q&A
In gesprek met experts en bezoekers over PFAS in de landbouw en ons voedsel
21:00 | Borrel
In het café-restaurant van Pakhuis de Zwijger